Bildet viser Tjeldsundet og Tjeldøya sett fra Ulvikfjellet. Foto: Jan Eilertsen

Se galleriet Årets bilder, klikk her 

 

Vinnere: 

 

Årets bilde 2012
Det kom kun inn et bilde i konkurransen, og innsender og vinner ble Sigmund Kristensen med bilde av en jernøks. Han ble premiert på årsmøte.

 

 Fotograf Sigmund Kristensen vikingoks

 

Årets bilde 2008 – juryens resultat
Det kom inn 22 bilder til konkurransen, bilder av høy kvalitet og god variasjon av motiv, noe som gjør utvelgelsen av vinnere vanskelig.
Juryen har også i år bestått av Walter Normann Dragland og Ove Olsen, begge med foto som hobby og deltagere i fotokonkurranser, nasjonalt og internasjonalt.
Vi premierer som vanlig de 3 beste bildene, men stemmelikhet gjør at vi i år får en delt 3.plass.

3.Plass – delt mellom
Fotograf Carina Grøttem

Juryens kommentar - Dramatiske fjell, en midtstilt flott sky og en flott referanse til dimensjonene gjennom et lite gløtt av en stor båt. Flott komponert og spennende fordi vi lurer nå på hvordan resten av landskapet rundt båten er.

 

Fotograf Jan Eilertsen
Juryens kommentar - Fargespillet på himmelen og speilingen i vannet gjør dette til et av de mest spennende bildene i konkurransen.


2.plass

Fotograf Jermund Rødberg
Juryens kommentar - Et perfekt naturbilde. Godt komponert med god dybde. Den lille røde hytta gir en varm forgrunn. Perfekt eksponering og god skarphet. Vi ser også hvordan utviklingen med høyspentledningen har redusert en naturidyll.

1.plass

Fotograf Gunn Marith Hartvigsen
Juryens kommentar – Blant mange naturbilder utmerker dette seg med hvordan vi kan oppleve naturen. Ei jente i fritidsklær, ringer i vannet etter snøret og fint lys. Fint stemningsbilde fra en sommerkveld ved sundet. Godt komponert og fin gjengivelse av lyset. Vi slapper av i naturen sammen med henne.

 

Årets bilde 2007 – juryens resultat

Det kom i år inn hele 37 bidrag til konkurransen. Bildene har forskjellige motiv, men har det felles at de er av god kvalitet. At denne aktiviteten har blitt så godt mottatt, gjør at vi også i 2008 har satt i gang ny konkurranse, og det er allerede kommet inn flere bidrag som snart vil bli lagt ut på nettsida.

3.Plass
Fotograf Annett Nyrud
Bildet tar betrakter med inn i en typisk kald nord-norsk vinterdag. Vinden vises selv i gresstråene i forgrunnen. Du kjenner at det er kalt. Flotte farger med naustets grønnfarge som igjen hentes opp av sjøen. Vi ser gjerne bildet om og om igjen og får nye historier.

2.Plass
Fotograf Gunn Marith Hartvigsen
Her har fotografen fanget motivet med det spesielle lyset som er. Motivet fremstår flott mot den mørke bakgrunnen. Flott eksponering og komposisjon.

1.Plass
Fotograf Jermund Røberg
Her gir bildet en flott fortelling om hvordan det typisk var og at vi fortsatt bevarer historiens rikdommer. Plastbåt fra vår tid og et gammelt flott naust gir dimensjonen i bildet. Vi som ser bildet koser oss. Flott stemningsbilde helt uten forstyrrende elementer. Fin fargebalanse. Perfekt eksponering og god skarphet.

 

Årets bilde 2006 – juryens resultat

Historielagets kåring av Årets bilde gjøres for første gang for året 2006. I utlysningen av konkurransen søkte vi etter naturbilder, og det kom inn til sammen 14 bidrag til konkurransen, og alle er lagt ut på nettsidene.
Til å bedømme bildene har vi hatt en jury bestående av Ove Olsen, Trondheim og Walter Normann Dragland, Oslo, begge aktive innen fotokunsten, og med røtter til Tjeldsund. I tillegg har styret behandlet avgjørelsen.

3.Plass

Fotograf Annett Nyrud
Juryens uttalelse:
Flott eksponert slik at de fine lysvirkningene er beholdt i bildet.
Komposisjonen er fin, men noe av himmelen kan nok fjærnes.
Også greinen til venstre burde vært beskjært.

 
2.Plass

Bilde 10 – fotograf Gunn-Marith Hartvigsen
Juryens uttalelse:
Fint stemningsbilde.
Motivet er godt utnyttet og fint eksponert slik at lysvirkningen kommer godt fram.
God skarphet i bildet. Fin beskjæring og god komposisjon.

 
1.Plass

Bilde 7 - fotograf John E. Grøttem
Juryens uttalelse:
Et naturbilde som får frem det trollske og det dramatiske på samme tid.
Skyene forteller om ”mye vår” og brytningen i lyset gir kontrasten og den herlige dramatikken. På tross av litt skjev horisont er dette det beste bildet.